Ekmeğin Sesi

Erdoğan Çetin: Un zamları kontrol altına alınmalı

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, un zamlarının ardından elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artmasıyla, sektörün zor günler geçirdiğini söyledi.

Ekmeğin ham maddesi una gelen zamlar nedeniyle zor günler yaşayan sektör, diğer yandan elektrik ve doğalgaza gelen son zamlardan sonra iyice beli büküldü. Konuya kayıtsız kalmayan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, un zamlarının acilen kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zam oranlarından sonra, her kesimi olduğu gibi fırıncı esnafını da aşırı derecede etkilediğini belirtti.

Devletin bu süreçte halkın en temel ihtiyacı olan ekmeği üreten fırıncı esnafına kulak vermek zorunda olduğunun altını çizen Çetin, "Ekmek fiyatlarına 25 kuruş zammı çok görenler, maliyet artışlarına neden ses çıkarmıyor? Peki esnaf bu şartlar altında nasıl üretimini sürdürecek, işçisine maaş verecek, devletine vergisini ödeyecek? Dolaylı olarak sadece İstanbul genelinde 200 bin kişiyi istihdam eden bir sektörün temsilcileri olarak, defaten dile getirdik; bakanlık yetkililerimize bildirdik. Fırıncı esnafına verilen un fiyatlarına mutlaka ama mutlaka devlet desteği getirilmek zorunda. Aksi halde ne yaparsanız yapın, bu katlanılmaz maliyetleri ürettiğimiz ürüne yansıtmak zorunda kalmaktayız. Bunun aksinin olması ne bilimsel açıdan, ne de vicdani açıdan mümkün değil. En azından fırıncıya verilen un fiyatlarını devletimiz sübvanse edecek, ya da una gelen her zam oranını ekmeğe yansıtmak zorunda kalacağız. Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, un fiyatlarına devletimizin müdahale etmesi için ne gerekiyorsa tüm girişimlerde bulunuyoruz ve bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.