Ekmeğin Sesi

Fırıncı isyan etti: Valiliğe hakkımı helal etmiyorum

Gündem

Elazığ'ın Kültür Mahallesi'nde bulunan bir bina, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ağır hasar aldı. Binanın giriş katında bulunan pide fırını hariç bütün daireler boşatıldı.

Elazığ'ın merkez mahallelerinden biri olan Kültür Mahallesi'nde, depremde ağır hasar alan bina için yıkım kararı çıkarıldı. Ancak, iddiaya göre binanın giriş katında bulunan pide fırını sahii Oktay Keleş için herhangi bir devlet desteği sağlanmadı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Keleş, "Depremin olduğu gün bu binahasar aldı. Ağır hasarlıydı. Ama Malatya'ya ekmek göndermek için 10 gün boyunca binada kaldık, ekmek yaptık, dağıttık. Çünkü vatandaşlık görevimiz, insanlık görevimiz. Ben ev, arabapara istemiyorum. dünya kadar zararım var. Bunların karşılanmasını da istemiyorum. Ben sadece kendi işimi yapmak istiyorum. Ama izin vermiyorlar. Başka yerde fırın açamıyorum. Kimse, 'Herkes çıkmış ama bu fırın neden çıkmamış' demiyor. Depremden bu yana bir Allah'ın kulu, bir yetkili bile gelip, 'Birşeye ihtiyacınız var mı?' demedi! Fırınımı açmak iç in bir yer vermediler. Dükkan yıkılacak ama mesleğimi bitirdiler" dedi. 

Depremden sonra bütün hayatının ve ekonomik durumunun değiştiğini aktaran Oktay Keleş, şöyle devam etti:

"Defalarca kez konteyner talebinde bulundum. Asla yardımcı olmadılar. Bir market, berber ya da bakkal olsaydım ya konteyner verirlerdi, ya da dükkan açardım. Ama fırın olduğum için izin vermiyorlar. Benim 22 tane çalışanım vardı. Şu anda TYP kapsamında okullarda temizlik yapıyorum. Hiç kimseye, hiçbir kuruma borcum yoktu. Depremden sonra borç batağına düştüm. Tüm belgelerim var. Yeni fırın açmak için... Ama Elazığ'da hiçbir yetkili kurum yardımcı, destek olmuyor. Elazığlıyım... Elazığ'da sahipsiz bırakıldım. Hakkımı helal etmiyorum!."

Kaynak: Elazığ Hakimiyet

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.