Ekmeğin Sesi

Fırıncılar canla başla çalışmaya devam ediyor

Gündem

Fırıncılar tezgahlarında sosyal mesafeye dikkat edilerek ekmek satışı yapılmaya devam ediliyor.

Dün gece saat 00:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı başladı. Fırıncılar gece sabaha kadar ekmek üreterek çalışmaya devam etti.

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte halk fırınlara hücum etmişti. Talebi karşılamak adına fırıncılar sabaha kadar ekmek üretmeye ve halka hizmet etmeye devam etti. Öyle ki bugün fırıncılar mahalle aralarında gezerek ekmek alamayan ve de almaya gidemeyen vatandaşlarımızın da ekmek ihtiyacını karşılamaya başladı. Bunun yanında halk da evine yakın fırınlardan ekmeğe rahatlıkla ulaşabiliyor. Çünkü fırın tezgahlarında sosyal mesafeye dikkat edilerek ekmek satışlarına devam ediliyor.

Kamu görevi yapıyorlar

Halkımızın fırınlara hücum etmesi fırıncılık mesleğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Koronavirüs salgını kapsamında gelen sokağa çıkma yasağı, fırıncılık mesleğinin kutsallığını ve önemini kanıtlar nitelikte oldu

Dün akşam yasakla beraber, yasak boyunca çalışmaya devam edecek meslekler de açıklanmıştı. Bu listede yer alan fırınlar da resmi olmasa da bir nevi kamu hizmeti veren mesleklerden sayıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.