Ekmeğin Sesi

Fırıncının sorunları TBMM'ye taşınıyor

Gündem

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara, “Esenler’de 8 TL’den satılan ekmeğin 10 TL’den satılması için fırıncılar taleplerinin olduğunu bizlere ilettiler, bazılarının bizim söylediklerimizi çarpıtmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara: Daha önce şikayetleri olduğunu tarafımıza bildiren fırıncılarla yaptığımız görüşmede, kendilerine İYİ Parti ilçe başkanı olarak bir söz verdik ve biz sözümüzün arkasındayız. Ama bizim yaptığımız görüşmeyi farklı siyasi partiler çarpıtarak algı oluşturmak istiyorlar. Bizler halkımızın ve esnafımızın bu iktidar tarafından nasıl ezildiğini, korkutularak susması için neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Bugün fırıncı esnafımızın ciddi bir şekilde mağdur olduğu ortada, bunun yanında evine ekmek götürmek isteyen vatandaşlarımızda bu mağduriyetten nasiplenerek ezildiği de ortada. Fırıncılar büyük sıkıntılar içinde ancak fırıncının sorununu anlamayan ve anlamak istemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız.

“VATANDAŞLA FIRINCIYI KARŞI KARŞIYA GETİRTİNİZ"

Fırıncılar bizlerle yaptıkları görüşmede, “Anadolu’da ekmek üreten bir fırıncıyla İstanbul’da ekmek üreten fırıncıyı aynı kefeye koyarak sorunları çözemeye çalışıyorlar. Anadolu’da bir yıllık kirayı İstanbul’da bir ayda ödeyen fırıncının kazancı veya ayakta durabilmesi imkânsızdır” dediler. Bizde “AKP iktidarı ve çokbilmiş fiyat ayarcıları 28 Mayıs 2023 yılına kadar unla alakalı verdikleri desteği 29 Mayıs itibarıyla kesmeleri, maya ve diğer ürünlere yapılan zamla fırıncı esnafımız mağdur ettiği gibi vatandaşlarla fırıncıları karşı karşıya getirdiğini” söylüyoruz, kimse bizim söylemlerimizi alıp başka yönlere çekmesin. 

Fırıncıların bu serzenişini hiçbir kurum ve yetkili görmedi, hiçbir kulak işitmedi. Bizler fırıncıları dinledik ve rapor hazırladık, Milletvekillerimize konuyu ilettik, vekillerimiz fırıncıların meselesini mecliste verecekleri önerge ile dile getirecekler ve çözüm yollarını arayacaklar. 

“SİZLERE BU HALK ER VEYA GEÇ HESAP SORACAK” 

Fırıncı esnafımız neredeyse kepenk kapatacak durumda, biz buna müsaade yapmayacağız. Fırıncılar bize “ 28 mayıs seçimlerin gecesi 370 ile 450 arası aldıkları unun fiyatı 29 mayıs sabahı desteği kaldırarak fırıncılara unun çuvalının 850 ile 950 TL’ arası maliyeti oluştu. İktidar partisinin bu uygulama ile fırıncıların büyük mağduriyet yaşatarak vatandaşlar karşı karşıya gelmesine sebep olduğunu, asgari ücret artışı ve diğer maliyetlerle birlikte bu işin içinde çıkılmaz duruma geldiklerini söyleyerek. Şikayetlerini ise mülkiye amirine yapmalarına rağmen kendilerini dikkate alınmadığını fırıncı esnafı bize anlattı. 

“HALKIN OLANINI HALKA VERMEME ALIŞKANLIKLARINIZA SON VERİN

Ortada bir yanlışlık olduğunu ve sorumluların sorumluluklarını yerine getirmelerini istememizden daha doğal ne olabilir. Tekrar söylüyorum bizim söylediklerimiz böyle, söylediklerimizden başka anlam çıkaranlara söylüyoruz İYİ Parti halk için, vatandaş için var, siz kime hizmet yaparsanız yapın biliniz ki kulluk yaptıklarınıza, vatandaşı yok sayanlara ve sizlere bu halk er veya geç hesap soracak.

AKP halkımızla oyun oynuyor, aklımızla dalga geçiyor. Bu sefer ise halkın ekmeği ile oynayarak yerel seçimlere dönük, 2024 seçimlerini kazanmak için her türlü oyunu oynuyor. Fırıncı esnafı “Emeğinin karşılığını almak istiyor ve 250 gram ekmeğin 10 TL olmasını talep ediyor” saray harcamalarınızı kısın, halkın günlük harcamalarını sarayınızda harcamanıza İYİ Parti asla göz yummayacaktır. Halkın olanını halka vermeme alışkanlıklarınıza son verin” dedi.

Kaynak: 7-24esenlerhaber.com

Yorumlar (1)

Hasan keskin. 4 Ay Önce

Çalışan işçi köle muamelesi goruyor neden hep kapi arkasi muamelesi goruyor fırın işçisi. Samsun fırın işçileri dernek başkanıyım.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.