Ekmeğin Sesi

Halil İbrahim Balcı'dan son dakika açıklaması

Gündem

Temmuz ayında, "Bu yıl ekmeğe zam yok" diyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, özellikle un fiyatlarındaki artıştan kaynaklı bir zammın söz konusu olacağını dile getirdi.

Ekmeğin Sesi'ne özel açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, özellikle un fiyatlarına gelen zamlardan sonra yıl sonuna kadar ekmek zammının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Temmuz ayında yaptığı açıklamasında, "Türkiye'de bu yıl 21 milyon ton buğday hasadı beklendiğini, maliyet artışı olmadığını, ekmeğe yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını" söylemişti.

Balcı, Ekmeğin Sesi'ne özel yaptığı açıklamada ise, "Haziran ayında un fiyatı 104 -110 lira civarındaydı. Şu anda gelinen noktada 150 - 160 lira... Ekmekte bir fiyat artışı kaçınılmaz olmuştur. Ekmeğin hammaddesi olan unun ekmekteki payı %33... Unda ciddi bir artış söz konusu. Diğer girdi maliyetlerinde artmayan hiçbir kalem yok. Yakıtta artış var, çalışanlarımıza verilen ücret artışlar var. Ocak ayında asgari ücreti belirlenmesiyle ilgili çalışanlarımızın sözleşmelerinden kaynaklanan farklar. Mutlaka ekmekte fiyat artışı gündeme gelecektir. Olacaktır ve kaçınılmazdır" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.