Ekmeğin Sesi

İBB Halk Ekmek'te 'lüks araç' polemiği

Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek A.Ş.'nin, 36 ay süreyle araç kiralama hizmet alımı için 31 milyon 993 bin 220 TL'lik ihaleye çıktığı bildirildi.

2022/92971 ihale kayıt numaralı ihale sözleşmesinin 13.11.2022 tarihli olarak başlayacağı, 12.11.2025'e kadar süreceği kaydedildi. İhalenin yaklaşık maliyeti ise 38 milyon 826 bin 418 TL olarak hesaplandı. 

AK Parti İBB Grup Sözcüsü, ihaleye ilişkin Twitter hesabından, "İsraf... Ekmek üretemeyen Halk Ekmek fabrikası yönetimi, 10 milyon ekmek parasına makam aracı kiralıyor. Tam 32 miyon lira!" paylaşımında bulundu. 

ÖZGEN NAMA: ŞAHSIMA KİRALANMIŞ BİR ARAÇ YOK!

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da, "32 milyon TL'ye şahsıma kiralanmış bir makam aracı yoktur. Yaklaşık 32 milyon TLye toplam 47 adet hizmet aracı 3 yıllığına; kira, kasko, bakım/tamir, lastik değişimleri dahil kiralanmıştır. Açık ihale sonucunda en uygun fiyatı, yine sizin dönemimizde araç kiralama ihalesini alan firma vermiştir. Ayrıca sizin döneminizde İHE'nin kullandığı hizmet araçlarının tamamının alt modeli talep edilmiştir. Bu 47 araç ile her gün İstanbul'da halka sağlıklı ve ucuz ekmeği ulaştırdığımız 3 bin satış noktasında etkin ve kaliteli hizmeti sağlayabilmek için sahada, sokaklarda 16 milyon vatandaşın yanında olmaya devam edecek" dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.