Ekmeğin Sesi

İFO, 2021 yılı için ekmek fiyat tarifesi talebinde bulundu

Gündem

Ekmek maliyetlerindeki artışlar nedeniyle zam isteyen fırıncıların istekleri, İstanbul Fırıncılar Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bildirildi.

2020 yılı sonu ve 2021 yılı başından bu yana bir çok il'de, artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapılırken, metropol şehir İstanbul'da halen fiyatlar değişmedi.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO), 2021 yılı için ekmeğe zam yapılmasına yönelik İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvuruda bulundu. İFO'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Değişen ekonomik koşulların getirmiş olduğu üretim maliyetlerimizin artışı nedeniyle, İstanbul Fırıncılar Odası Yönetim kurulumuzun kararı ile, 200 gram ekmek 2 lira, 250 gram ekmek 2 lira 50 kuruş olarak 15.11.2020 tarihinde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB)'den talep edilmiştir. Yasa ve yönetmeliğin öngörmüş olduğu süre içerisinde, İSTESOB'dan gelen cevabi yazıda, bu talebimize olumsuz cevap verilerek reddedilmiştir. Bunun üzerine, yönetim kurulumuz toplanarak yeniden bir maliyet hesabı yapılarak, 24.12.2020 tarihinde, 220 gram ekmeğin 2 lira, 250 gram ekmeğin 2 lira 50 kuruş olarak tekraren talep bulunmuştur. Bu tarih itibari sürece dair mevzuat, yasa ve yönetmelikler tarafından belirlenen süre beklenmekte olup, İSTESOB'un 24.12.2020 tarihli talebimize cevabı beklenmektedir. Sürecin, İstanbul Fırıncılar Odası olarak ilgili yasal mevzuatın belirlenmiş olduğu hak ve yetkilerimiz çerçevesinde titizlikle takip edildiğini ve konu ile ilgili her türlü gelişmeyi anlık olarak üyelerimiz ve meslektaşlarımızla paylaşacağımızı belirterek, tüm esnafımıza saygılarımızı sunarız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.