Ekmeğin Sesi

İFO Başkanı Çetin: Şahsıma ve odaya yönelik iddialar gerçek dışı ve asılsızdır

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, sosyal medya üzerinden şahsına ve odaya yönelik yapılan paylaşımlar üzerine bir açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden "İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı, Bakkal Odası Başkanı ile birlikte fırınlarda meşrubat satılmaması için anlaşma imzaladı; zincir marketlere ucuz ekmek veriyor. Belgesi var" diyerek paylaşımlarda bulunulması üzerine, İFO Başkanı Erdoğan Çetin bir açıklama yaptı. Çetin, yapılan paylaşımı "Akıl ve mantıktan yoksun, gerçek dışı, asılsız söylemler" olarak niteledi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, şahsını ve odayı hedef alarak, "Fırınlarda meşrubat satılmaması için anlaşma imzaladı; zincir marketlere ucuz ekmek veriyor. Belgesi var" diyerek sosyal medyadaki paylaşımlara istinaden bir açıklama yaptı. "İddia sahibi, iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Paylaşıma isnat edilen konuyu ispatlama mecburiyeti bunu ortaya atanlara aittir" diyen Çetin, "Bu iddiaları ispatlayacak belgeyi ortaya koyamadıkları takdirde, bir kez daha fırıncı esnafımızın nazarında, yalancı ve iftiracı oldukları tescillenecektir" dedi.

"ORTAYA KONULAN BU UCUZ VE BASİT OYUNLARA ESNAFIMIZ İTİBAR ETMEYECEKTİR"

İFO Başkanı Erdoğan Çetin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok yakın geçmişte, 'İSTANBUL FIRINCILAR ODASI BAŞKANI BAKKAL ODASI BAŞKANI İLE FIRINLARDA MEŞRUBAT SATILMAMASI İÇİN ANLAŞMA İMZALADI. BELGESİ VAR' diyerek, paylaşımda bulunan bu kişilere, defalarca ellerindeki belgeyi yayınlamaları için çağrıda bulunmuş ve ispata davet etmiştim. Tek amaçları şahsımı ve İstanbul Fırıncılar Odası'nın çalışmalarını karalamak olan bu grup, atmış oldukları yalan ve iftiranın altında kalmış, geçen bunca süre içerisinde ortaya ne bir belge, ne de ispat koyabilmişlerdir. Yine aynı senaryoyu oynayan bu kişilerin fırıncı esnafımız nezdinde zerre kıymeti olmadığını, sahneye konulan bu ucuz ve basit oyunlara esnafımızın asla itibar etmeyeceğini çok iyi biliyorum. Sahte unvanlar kullanarak kamu kurumlarını bile yanıltan, nitelikten ve temsil kabiliyetinden yoksun bu kişilerin nerelerden talimat alarak, bu tür davranışlara giriştikleri de dikkatimizden kaçmış değildir. Buradan yine şu çağrımı aynen yineliyorum; iddia sahibi iddiasını ispatla yükümlüdür."

"GÖRSELDE BULUNAN İBARELERİN FİRMAMLA VE ŞAHSIMLA HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR"

Çetin, şöyle devam etti: "Paylaşımda şahsıma isnat edilen konuyu ispatlama mecburiyeti bunu ortaya atanlara aittir. Bu iddialarını ispatlayacak belgeyi ortaya koymadıkları takdirde, bir kez daha fırıncı esnafımızın nazarında, yalancı ve iftiracı oldukları tescillenecektir. Söz konusu paylaşımda bahsi geçen ilçelerde, şahsıma ait ticari işletmemden ürün sevki yapılmamış ve aynı paylaşımdaki görselde bulunan ibarelerin firmamla ve şahsımla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Ayrıca bu yalanı ortaya atanlar, iftiraya ortak olanlar ve art niyetli olarak bu paylaşımı kendi sayfalarından paylaşanlar hakkında da, hukuki süreci başlatacağımı ve adalet önünde hesaplaşacağımı hatırlatırım."

"ŞAHSIMA VE ODAMIZA YAPILAN SALDIRIYI, MESLEKTAŞLARIMIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM"

"Gerek meslek mensubu bir işletmeci gerekse mesleğimizin İstanbul’daki en yetkin temsilcisi olan odanın Başkanı olarak, yönetim kurulu arkadaşlarım ile beraber, esnafımızın mağduriyetine neden olan bu gibi sorunlara çözüm sağlamak için gece gündüz mücadele ederken, esnafımızın menfaatine hiçbir eseri olmayan bu kişilerin ortalıkta, meslek adına söz söyleme yetkisi ve hakkı da yoktur. Tüm bu gerçek dışı iddialarla şahsıma ve odamıza yapılan saldırıları, kıymetli meslektaşlarımın takdirine bırakıyor, sektörümüzün tüm mensuplarını ve fırıncı meslektaşlarımı bir kez daha en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.