Ekmeğin Sesi

İstanbul Fırıncılar Odası'ndan AHaber'e tepki

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, bir açıklama yayınladı. Çetin, fırıncı esnafını hedef göstererek haber kanallarında fırsatçı gibi gösterilmesini kınadıklarını söyledi

Geçtiiğmiz günlerde AHaber başta olmak üzere bazı yayıncı kuruluşlar tarafından, İstanbul fırıncısını "Ekmek gramajından çalışıyor" ibarelerinin yer aldığı haberlere, Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin'den tepki geldi. 

İFO Başkanı Erdoğan Çetin, yayınladığı açıklamasında, şu ifalere yer verdi:

• Bazı basın yayın organlarında fırıncı esnafımızı hedef alan, haksız ve asılsız ithamlarla Kamuoyu önünde esnafımızı hedef göstererek, fırsatçı gibi ifadeler kullanılmış, fırıncı esnafımız halkımızın gözünde itibarsızlaştırılmak ve hedef gösterilmek istenmiştir.

 • Basın Meslek ilkelerine göre görevi halkı doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirmek olan Basın yayın kuruluşlarından bazıları, ne yazık ki; bir esnaf grubunu yalan-yanlış ve doğrulardan uzak bir şekilde her gün, her saat, gece-gündüz vatandaşımızla yüz yüze olan, fırıncı esnafını fırsatçı gibi ifadeler kullanarak küçük düşürmeye çalışmıştır.

• Şu iyi bilinmelidir ki; özellikle İstanbul’da dolaylı olarak 50 bin kişiye istihdam sağlayan bir meslek kolu olan fırıncı esnafımız, hiçbir sektörde olmayan fedakarlıklarla bir nevi kamu hizmetini yerine getirmektedir. Bahse konu Basın Kuruluşu esnafımızın yanında on binlerce çalışanımızı ve ailelerini de rencide etmiş, küçük düşürmüştür.

• Ekmek fiyatları Devletimizin belirlediği bir tarifeye tabi olup ilgili yasa ve yönetmeliklerde açıkça belirtilerek fiyat ve gramajın nasıl belirlenerek satılacağı net bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen hiçbir araştırma yapmadan, doğru bilgiye sahip olmadan, bu konuda yetkiye sahip hiçbir kurumun görüşü alınmadan, doğrudan TV ekranlarından fırıncı esnafına fırsatçı yaftasını yapıştırarak kamuoyuna hedef göstermek, ne meslek etiğine nede vicdanlara sığar.

• Halkımız ile fırıncı esnafımızı karşı karşıya getirme çabası içinde olan, dezenformasyona dayalı, art niyetli bir şekilde bu ifadeleri kullanan Basın Yayın kuruluşlarını meslektaşlarım adına kınıyorum.

• Doğru, tarafsız haber yapan Basın mensuplarından beklentimiz, 85 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren ekmek üretimi ile ilgili bilgileri bu konudaki yetkili kuruluşlardan alıp, bütün kamuoyunu doğru bilgilendirmeleridir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.