Ekmeğin Sesi

İstanbul Fırıncılar Odası uyardı! Esnaf tepkili!

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO), sosyal medya hesabından bir duyuru yayınlayarak, Resmi Fiyat Tarifesinde yer alan 210 gram ekmeğin 8 TL'den satılması yönünde uyarıda bulundu. Sakarya, Rize, Bursa, Giresun, Balıkesir gibi bir çok ilde 250 gram ekmeğin 10 TL'den satılmaya başlamasını örnek gösteren fırıncılar ise, maliyet artışının en fazla yaşandığı İstanbul'da ekmeğin 8 TL'den satılmasının artık mümkün olmadığını dile getirdiler.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin 2023 yılı Kasım ayı oturumunda gündeme alınan 200 gram ekmeğin 8 TL, kilogram fiyatının ise 40 TL olacak şekilde belirlenen Azami Ekmek Fiyatı Tarifesi onaylanmıştı. İstanbul'un 21 ilçesinde bazı fırıncıların Gıda Koteksi'ne dayandırarak 250 grama çıkardıkları ekmeği 10 TL'den satmaya başlamış; ancak İstanbul Valiliği ve Bakanlığın itirazıyla, "10 TL'ye ekmek satışı yapılamayacağı" ifade edilerek fiyat tarifesi iptal edilmişti. 

Ekmeğin Sesi'ne ulaşan esnaf, İstanbul fırıncının aleyhine gelişen olaylar karşısında bağlı bulundukları kurumlar olan ne İTO, ne de İFO'dan herhangi bir girişim ya da bir açıklama yapılmamasını kınadıklarını; oylarıyla seçtikleri yönetimler tarafından sahipsiz bırakıldıklarını söylediler. 

İŞTE, İFO TARAFINDAN YAPILAN O "ZORUNLU DUYURU"

"Değerli İstanbul Fırıncı esnafımız. 2023 Yılı Aralık itibariyle Resmii Ekmek Fiyat Tarifesi yürürlüğe girmiş, odamız tarafından tüm İstanbul'da dağıtımı yapılmıştır. Fırıncı esnafımızın yürürlükte olan "Resmi Fiyat Tarifesi" ne riayet etmelerini önemle bir kez daha belirtmek isteriz. Resmi Fiyat Tarifesi almamış, alamamış esnaflarımızın , bu konuyla ilgili Kanunlar ve Yönetmeliklere göre "Cezai Yaptırımlarla" karşı karşıya kalmamaları için mutlaka fiyat tarifelerini odamızdan talep ederek almaları gerekmektedir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.