Ekmeğin Sesi

İstanbul'un 39 ilçesindeki fırınlarda "Hijyen Eğitimi" başlıyor

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, fırın çalışanlarına yönelik 39 ilçeyi kapsayacak "Hijyen Eğitimi" çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun başlattığı "Hijyen Eğitimleri", İstanbul'un 39 ilçesinde de başlayacak. Esenler Fırıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çiçek ve Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal ile biraraya gelen İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. 

39 İLÇEDE BAŞLAYACAK

İFO Başkanı Çetin, yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız ve Federasyonumuz arasında 20 Haziran'da yenilenen 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin 2 No'lu ekibinin 10'ncu maddesi gereğince, 'Ekmek üretim ve dağıtımında çalışan hijyen eğitimlerinin düzenlenmesi, hiç eğitim almamış veya almış oldukları eğitimin üzerinde 5 yıl geçmiş olan personellerin eğitimlerinin ve bunun sonucunda 5 yıl süre ile geçerli olacak olan Hijyen Eğitim Belgeleri'nin verilmesi için yapılacak çalışmaları ele aldık. Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve İstanbul Fırıncılar Odamız koordinasyonunda, 39 ilçeyi kapsayacak 'Hijyen Eğitimi' çalışmalarımızı çok kısa bir süre içinde tamamlayacağız" dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.