Ekmeğin Sesi

İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatlarında flaş gelişme

Gündem

Ramazan ayına sayılı günler kala, İstanbul'da pide fiyatlarında son durum.. Halkın ve fırıncıların merakla beklediği fiyatlar netleşmeye başladı.

İstanbul'da bu yıl Ramazan pidesi kaç liradan satılacak? Mübarek Ramazan ayının vazgeçilmez tüketim gıdası pidenin fiyatı netleşmeye başladı.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin ve İSTESOB Başkanvekili Mesut Şengün, ekmek ve pide fiyatlarını görüşmek üzere Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ile birlikte bir toplantı yaptığı; toplantıda, İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, İTO Komite Üyeleri Talat Çelik ve Nadir Durmaz'ın da olduğu öğrenildi.

FIRINCININ SORUNLARI TARTIŞILDI

Edindiğimiz bilgilere göre, fırıncı esnafının yaşadığı sorunların görüşüldüğü toplantıda, İFO Başkanı Erdoğan Çetin'in gayretleri sonucu, 365 gram sade pidenin 4 TL, 365 gram yumurtalı ve susamlı pidenin ise 5 TL olarak satılacağı belirtildi.

365 GRAMIN ALTINDA PİDE YAPILAMAYACAK

Diğer yandan, bu Ramazan ayında fırın denetimlerinin sıklaştırılacağı ve 365 gramın altında pide satılmasına izin verilmeyeceği yönünde karar alındığı ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.