Ekmeğin Sesi

Murat Totoş: Un çuvalı 400 TL ise ekmek de 4 TL olmalı!

Gündem

Buğday fiyatlarının artmasının ardından ekmeğe yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, ekmeğin fiyatının en az 4 Lira olması gerektiğini söyledi

TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO), ekmeklik buğday fiyatını yüzde 22 artırdı. Anlaşmalı un sanayicilerine satılan ekmeklik buğdayın tonu 2 bin 650 liradan 3 bin 210 liraya çıkarıldı. Bu zammın ekmek fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Ramazan Ayı sonunda ekmeğe zam yapılabileceğini söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, girdiler arttıkça zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ZAM KAÇINILMAZ

“Buğdayın fiyatı eşittir ekmek fiyatı. Her geçen gün buğdaya zam gelirse bu otomatikman fiyatlara yansır” diyen Totoş, bunun ekmek fiyatlarını da etkileyeceğini söyledi. Ekmek zammının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Totoş, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin verdiği bir buğday vardı. Onu da ne zamana kadar, nereye kadar verecek belirli bir sürece oturduktan sonra bir şeyler kesinleşir. Buğdayın fiyat artışı bu şekilde devam ederse Ramazan Ayı sonunda fiyat artışı gündeme gelecektir” dedi.

GİRDİ ARTARSA ZAM GELİR

Bir ekmeğin en az 4 lira olması gerektiğini ifade eden Totoş, “Bunun matematiği çok basit aslında. Unun çuvalı 400 liraysa ekmeğin fiyatı 4 lira, unun fiyatı 500 liraysa ekmeğin fiyatının da 5 lira olması gerekiyor. Un, enerji, sabit girdi fiyatlarına endeksli olan bir şey. Burada fırıncının yapacağı herhangi bir şey yok. Girdi maliyetleri sürekli artarsa, sabit girdilerde bir süspansiyon sağlanmazsa nihayetinde ekmeğe de zam gelecektir. Kimse zararına çalışma şansına değil. Yani Ramazan sonunda bir zam kaçınılmaz. Mutlaka gündeme gelecektir” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Antalya Eksperss (ÖZEL/Dilan ERAY)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.