Ekmeğin Sesi

Niyazi Özdemir: Zincir marketler tüm yükü fırıncının üzerine yüklüyor

Gündem

Pendik Fırıncılar Derneği Başkanı Niyazi Özdemir, zincir marketlerin ekmekteki fiyat indirimini eleştirdi.

Zincir marketlerin ekmekteki fiyat indirimi fırıncı esnafını zor durumda bırakıyor. Pendik Fırıncılar Derneği Başkanı Niyazi Özdemir, özellikle Pendik'teki zincir marketlerin aralarındaki rekabete dayalı fiyat indiriminin esnafı bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Pendik Fırıncılar Derneği Başkanı Niyazi Özdemir, Ekmeğin Sesi TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Zincir marketlerin ekmekteki fiyat indiriminin genelde İstanbul'da olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Anadolu'da bunu görmek mümkün değil. Kendi aralarındaki rekabet fırıncıya zarar veriyor. Fırıncıdan aldığı ekmeğin fiyatını, fırıncıya sormadan fiyatını indiriyor. Pendik'te faaliyet gösteren fırıncılar olarak çok rahatsızız. Zincir marketlerin bu haksız rekabetiyle mücadele veriyoruz. Bu arada, tedarikçi firmalar bizim dediğimizin hiç birini yapmıyor. Neden? Çünkü, zincir marketlerin dediğini yapıyor. Ama, dernek olarak mücadelemizi veriyoruz. Nereye kadar, nasıl olacak bilemiyoruz. Bizi çok zor durumda bırakıyorlar. Dürüst çalışan esnafımız yıpranıyor. Onun için, buna acil çözüm bulunması lazım" dedi.

BU DURUM FIRINCIYI NASIL ETKİLİYOR?

Niyazi Özdemir, şu bilgileri aktardı, "Fırıncı ekmeğini satamıyorki istediği fiyattan. Örneğin, resmi fiyatı 1.50 TL, onlar satıyor 1.250 TL'ye… Sonuç olarak fırın zarar ediyor. Yüzde 15 uygulamasına uyulmuyor. Fırıncıyı resmen öldürüyorlar. Bütün yükü fırıncıya yansıtıyorlar. Kendi aralarınaki rekabetten dolayı esnafımızı… Bu arada, zincir marketler her gıda ürününe yüzde 30 - 40 zam yapıyorlar, ekmeğe gelince istedikleri fiyatın altında verilmemesiyle ilgili şart koşuyorlar. Ekmeği üretenler onlar değil ki, ekmeği üreten biziz… Ama bizim ürettiğimiz ekmeğin fiyatını onlar belirliyor. Sonuç olarak piyasada düzensizlik oluşuyor."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.