Ekmeğin Sesi

Piyasa nakite döndü, fırıncı direniyor

Gündem

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, önceden 1 ay vadeli çek senetle alınan unu, susamı, yağı ve poşeti zam furyasından dolayı artık peşin almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ali Tekin, “Adana’da korsan fırınlar ve Suriye ekmeğinin yanı sıra belediye ile mücadele ederek ayakta durmaya çalışıyoruz. Ekmek fiyatı arasındaki makas kapanmalı, herkes ekmek üzerinden politika yapıyor” dedi.

FIRINCI GÜNAH KEÇİSİ OLDU

Tekin, Egemen’e yaptığı açıklamada, Haziran ayının 17’sinde yani ekmek 1 lira 75 kuruş iken un çuvalının 135 lira olduğunu, bugün ise rakamın 320-330 TL bandında seyrettiğini anımsattı. Tekin, “Yaktığımız fındık kabuğunun tonu 650 liradan 1400 liraya çıktı. Susam 13 liraydı, 32 lira. Ekmek tavasına sürülen yağ 270 liradan 700 liraya çıktı. Ancak şu an fırıncı günah keçisi olmuş” dedi.

32 KALEM GİDERE GELEN EN AZ ZAM YÜZDE 100

Ali Tekin, ekmek fırınlarında 32 kalemi bulan giderlerin hepsinin en az yüzde 100, en fazla yüzde 250’yi bulan oranda zamlandığını aktardı. Tekin, “Unu sanayiciden önce 1 ay vadeli çek ve senetle alabiliyorduk. Onu kaldırdılar, sanayici de haklı. Ben 1 ay veririm ama buğdayı aynı fiyata alamıyorum ki diyor. Bu sektörde de iş nakite döndü. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKEYE, MİLLETE YAZIK

Tekin, “Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüm. Zammı encümen kabul etmemiş. TEFE, TÜFE mi kalmış bu ülkede? Büyükşehir ihale açıyor, ihaleye giren firma yok. Sağdan soldan un buluyorlar, senden bir tır ondan bir tır, buğday fiyatına ekmek satıyorlar. Herkes ekmek üzerinden politika yapıyor. Bu ülkeye, millete yazık, bu paraların hizmete dönmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: Egemen Gazetesi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.