Ekmeğin Sesi

Şanlıurfa Fırıncılar Odası ekmek fiyatı kararını açıkladı

Gündem

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, un fiyatlarındaki dalgalanmaya rağmen yakın zamanda ekmeğe zammın gündemlerinde olmadığını söyledi.

Şu anda 36 ilde ekmeğin 5 liradan satıldığına dikkati çeken Karaatlı, kendilerinin ekmeğin 5 lira olması için bir başvuruda bulunmadıklarını söyledi. Artan maliyetler karşısında fırıncıların zam talebinin değerlendirileceğini vurgulayan Karaatlı, yılbaşını işaret etti. Karaatlı, şunları söyledi:

"Asgari ücret artacak. Artma illaki yansıyacak ama 5 lira olarak değil. Biz değerlendireceğiz, şu anda zaman var. Gündemimizde zam yok. Fırıncıların zam talebi var tabii. Odun fiyatlarında bir hayli artış oldu. Somun fırınları, unlu mamuller… bunlar artış için bizi sıkıştırıyorlar. Fırıncılar ekmeğin 5 liraya yükselmesini talep ediyor. Ama ben 5 lira yapmam. Hesabını yapıp değerlendireceğim. Asgari ücretin ne olacağı belli değil. Sigorta birimlerinin ne olacağı belli değil. Çevre illerde ekmek 4,5-5 lira. Ben Urfa halkını sıkıntıya sokmam, en asgari şekilde olacak. Ben 5 lira gibi bir fiyat düşünmüyorum."

Kaynak: Gazete İpekyol

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.