Ekmeğin Sesi

Şekerciler ve Pastacılar Odası, haksız zamların durması mücadele başlattı

Gündem

İstanbul Şekerciler, Pastacılar ve Tatlıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Aykut Şener, konuya ilişkin bir yazı hazırlayarak, haksız zamların bir an önce durdurulması için bir mücadele başlatmış oldu.

İstanbul Şekerciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Aykut Şener, un, yağ ve diğer maliyetlerin aşırı yükselmesinin ardından Ticaret Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı göndererek, ülke ve piyasa koşullarıyla bağdaşmayan, aşırı, keyfi ve haksız zamların önlenmesini, gerekli denetimlerin yapılması hususunda ve suç işleyenler hakkında gereğinin yapılmasını istedi.

Unlu mamuller sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıların başında gelen fahiş un zamları ve diğer girdi maliyetleri fırıncı esnafını etkilediği kadar, pasta, tatlı ve şeker üretimiyle uğraşan esnafı da zor durumda bıraktığı görülüyor.

"KUR BAHANE EDİLEREK UN, YAĞ VE DİĞER HAMMADDELERE HAKSIZ ZAMLAR YAPILIYOR"

İstanbul Şekerciler, Pastacılar ve Tatlıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Aykut Şener, konuya ilişkin bir yazı hazırlayarak, haksız zamların bir an önce durdurulması için bir mücadele başlatmış oldu. Şener, "Son günlerde, sektörümüzde kullandığımız hammaddelere kur artışı bahane edilerek piyasa şartları ile uyumlu olmayan, keyfi ve haksız yapılan zamlarla ilgili şikayetlerimizi ve sıkıntılarımızı ilgili kurumlara ilettik. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

FIRINCI ESNAFI: BİZİ TEMSİL EDENLER DE ÇALIŞSIN!

İstanbul Şekerciler, Pastacılar ve Tatlıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın bu hareketi sektörde büyük takdir toplarken; fırıncı esnafı da, una gelen aşırı zamların durdurulmasına yönelik, kendilerini temsil edenlerin de böyle bir çalışma içerisinde olmalarını istediklerini belirtti.

TİCARET BAKANLIĞI VE BÜYÜKŞEHİR BİRER YAZI GÖNDERİLDİ

Oda Başkanı Hasan Aykut Şener'in Ticaret Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verildi.

"Son günlerde döviz kur artışı gerekçe gösterilerek un, yağ, şeker, ceviz ve diğer hammaddelere piyasa şartlarıyla uyumlu olmayan zamlar yapılmaktadır. Pandemi koşullarında kira, vergi, personel maaşı ve diğer ödemeleri değişmeden devam eden üye esnafımızın durumu, yapılan bu keyfi ve haksız fiyat artışıyla ekonomik olarak daha zorlaşmaktadır. İstihdam ve üretimin sigortası olan üye esnafımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve ekonominin sürdürülebilirliğini temin etmek üzere; ülke ve piyasa koşullarıyla bağdaşmayan aşırı, keyfi ve haksız zamların önlenmesi, Ticaret Bakanlığı temsilcileri, belediyeler ve diğer denetleyici kurumlar marifetiyle gerekli denetimlerin yapılması hususunda bilgilerinizi ve suç işleyenler hakkında gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.