Ekmeğin Sesi

Son dakika... İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatına ilişkin genelge

Gündem

İstanbul Valiliği, il genelindeki ekmek fiyatlarına ilişkin bir genelge yayınladı.

İstanbul Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar'ın imzasıyla yayınlanan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin Komisyon başlıklı 6. Maddesine istinaden İstanbul Ticaret Odasınca 09.11.2023 tarih ve 14 sayılı toplantısında belirlenen bir (1) kg ekmek fiyatının 40 TL, 200 gr ekmek fiyatının ise 8 TL olması yönündeki karar; Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin Komisyon başlıklı 6. ve Tarifelere İtiraz başlıklı 7. maddeleri gereğince 20.11.2023 tarihi ve 91146927 sayılı komisyon kararı ile reddedilmiştir.

Bu doğrultuda, Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin Tarifelere İtiraz başlıklı 7. Maddesi gereğince İlimizde Ekmek Fiyat Tarifesi 1(bir) kg ekmek fiyatı 32,5 TL, 200 gr ekmek fiyatı 6,5 TL olacak şekilde uygulanmaya devam edecektir.

Belediyelerimizce 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu gereğince yapılacak denetimlerde mevcut fiyat tarifesi doğrultusunda işlem tesis edilmesi hususunda; Bilgi ve gereğini rica ederim."

İŞTE, O GENELGE:

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.