Ekmeğin Sesi

'Tarım sektöründe tehlike çanları çalıyor'

Gündem

Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz ile bir araya gelen CHP İl Başkanı Semih Cemşit “Tarımda tehlike çanları çalıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’la bir araya gelerek, buğday piyasasında yaşanan hareketlilik ve kur krizinin un fiyatlarını nasıl etkilediği hususunda bilgiler aldı.“Unun toptan fiyatı yılın ilk 11 ayında yüzde 136 zamlanırken, gelecek aylarda un fiyatlarındaki seyrin nasıl bir yön çizeceği büyük bir belirsizlik” diyen Semih Cemşit “ Tarım sektöründe tehlike çanları çalıyor” dedi.

Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz “36 yıldır ilk kez böyle bir kriz görüyorum. Şu an un benim için altından önemli.3 aylık un bağlantısı yaptım fakat sonrası belli değil.100 çalışanım var ve ne yapacağımızı bilemiyoruz.Üretim devam etmeli” ifadelerini kullandı.Fırıncı esnafıyla gerçekleştirdiği görüşmelerin iç acıcı olmadığına da değinen Cemşit “ Fırıncı esnafı 20 günlük unumuz kaldı.20 gün sonra ne olacağı belli değil ,yarınımızı göremiyoruz, belki de ekmek üretimini bırakacağız diyor.Bu duruma acilen çözüm bulunmalı” diye konuştu.

(Dücze Damla)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.