Ekmeğin Sesi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan 'kısıtlama' açıklaması

Gündem

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu da, fırıncılara "Koronavirüs Yeni Tedbirler" konulu bir yazı gönderdi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verildi: "İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni Kovid-19 tedbirleri uygulanması için valiliklere genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu da, fırıncılara "Koronavirüs Yeni Tedbirler" konulu bir yazı gönderdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni Kovid-19 tedbirleri uygulanması için valiliklere genelge gönderdi.

Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığı yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda alınan "yeni tedbirler" 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00'den itibaren geçerli olacak şekilde bugün yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile uygulamaya sokulmuştur.

Buna göre; yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00 - 20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Fırıncı esnafımızın muaf tutulacağı bu uygulamada 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı üyelerimiz, işyerlerinden çalıştırdıklarını gösteren belgeyi ibraz etmeleri halinde, bu yaşlar için getirilen kısıtlamaların dışında tutulacaklar ve işyerlerine gidebileceklerdir. İller bazında uygulanması düşünülen farklı tedbirler için İl Hıfzısıhha Kurulu kararları geçerli olacaktır. Buna ek olarak, üretim ve satış bandlarında çalışanlarımızın tüm hijyen kurallarına uyarak bone takmaları, eldiven ve maske kullanmaları oldukça önemlidir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.