Ekmeğin Sesi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan 'Tam kapanma' genelgesi

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra açıkladığı 'Tam kapanma' kararından sonra, bağlı odalara bir genelge gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı 'tam kapanma' açıklamasının ardından, detaylar İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelgeyle duyurulmuştu.

29 Nisan Perşembe günü akşam saat 19:00'dan, 17 Mayıs sabah saat 05:00'e kadar devam edecek 'tam kapanma'ya ilişkin, Türkiye Fırıncılar Federasyonu bağlı odalara da bir genelge gönderdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun yayınladığı genelge, şu ifadelere yer verildi:

"Kornavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altına amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tüm Valiliklere eletilmiştir. 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00'dan itibaren ülke genelini kapsayacak şekilde tam kapanmaya yönelik tedbirler çerçevesinde;

Hafta içi ve hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 05:00'te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Tam kapanmaya döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatı işyerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.) Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır. Tüm çalışanlarımızın bu zorlu süreci atlatma noktasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek, gereken hassasiyeti göstermesini önemle rica ederiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.