Ekmeğin Sesi

'Zincir marketler hafta sonları kapatılsın'

Gündem

Marketler oldukça etkin bir hale gelirken, KOBİDER Başkanından flaş bir açıklama geldi.

A-101, Şok ve BİM Türkiye'de en büyük zincir marketlerinden olarak karşımıza çıkıyorlar. Türkiye'nin her bölgesinde şubeleri bulunuyor. Marketler salgına karşı oldukça etkin hale gelirken, KOBİDER Başkanı'ndan flaş bir açıklama geldi.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında kapalı olan esnaf, A101, Şok ve BİM başta olmak üzere zincir marketlerin kapatılması gerektiğini savundu.

"Zincir marketler kapatılsın!"

Ticaret Bakanlığı'na seslenen Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, zincir marketlerindeki tuhafiye, tekstil ve züccaciye ürünlerinin küçük esnafı oldukça mağdur ettiğini ve halkın hafta sonları bakkallardan alışveriş yapması adına market zincirlerinin kapatılması gerektiğini belirtti.

"Market züccaciye satıyor, yandaki esnaf kapalı"

Nurettin Özgenç, zincir marketlerinin oldukça etkin olmasından kaynaklı olarak esnafların derinden etkilendiğinin altını çizdi ve, "Sahaya indiğimiz zincirler marketlerin haksız rekabet ortamı olduğunu görüyoruz. Marketler hafta sonu açık. Züccaciye ürünü satıyor. Fakat yanındaki küçük esnaf kapalı. Bu durumda zincir marketler haksız rekabet ortamı oluşturmuş oluyor. Keza pandemi döneminde gelirleri de oldukça arttı. Bakkalları ve manavları bu kısır süreçten kurtarmak gerekiyor. Buradan Ticaret Bakanlığı'na sesleniyorum. Küçük esnafın mağduriyetine müdahale etsinler" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.