Ekmeğin Sesi

Aykut Şener: Sigorta yapmayan işletmeler, Birleşmiş Milletler'e döndü!

Röportaj

İstanbul Şekerci, Pastacı, Helvacı, Tatlıcı ve Şekerli Mamuller Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, Ekmeğin Sesi TV'ye çok özel açıklamalarda bulundu.

İstanbul Şekerci, Pastacı, Helvacı, Tatlıcı ve Şekerli Mamuller Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, sektörün en büyük sıkıntılarından biri olan ruhsatsız işletmeleri dile getirerek, "Ruhsatsız işletmelerde gerekli denetimler yapılıyor. Çalışanların sigortaları kontrolden geçiyor. Fakat kaçak çalıştıran işletmeler maalesef ne kontrolden geçiyor, ne denetimden geçiyor! Yani, ben bazen öyle işletmeler görüyorum ki, Birleşmiş Milletler gibi her ülkeden insanlar var" dedi.

İstanbul Şekerci, Pastacı, Helvacı, Tatlıcı ve Şekerli Mamuller Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, Elif İnci'nin sorularını cevaplandırdı. "KUR ARTTIĞI ZAMAN MALİYETLER YÜKSELİYOR; DÜŞTÜĞÜ ZAMAN FİYATLAR AYNI KALIYOR"

Girdi maliyetlerinin sürekli artmasıyla ilgili piyasayı dolar kurunun bahane edildiğine dikkat çeken Başkan Şener, "Öncelikle dolar kur artışı bizim temel gıda maddelerimizden un yağ ve şekerde büyük artışlara yol açıyor. Fakat, bizim sıkıntımız kur arttığı zaman maliyetler yükseliyor. Ama kur düştüğü zaman fiyatlarda bir düşme olmuyor. Biz de, bu kadar zammı müşterilere yansıtamıyoruz. Doğal olarak esnafımızı zor duruma düşürüyor, kâr marjımız düşüyor. Bazen zararına ürün satmak zorunda kalıyoruz. Biz öncelikle, İstanbul Esnaf Odaları Birliği'ne şikâyette bulunuyoruz. Daha sonra Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu’na, Ticaret Bakanlığı’na hatta İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulunuyoruz ki, bunların denetlenmesini, ceza-i yaptırımları bulunarak fırsatçıların önüne geçmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Başarılı oluyor muyuz? Evet oluyoruz! Ama bazen de, önüne geçemiyoruz tabii..." dedi.

"DEVLETİMİZİN YAPTIĞI YARDIMLAR YETERLİ OLMADI"

Pandemiyle beraber kendini hissettiren ekonomik krizde esnafların yaşadıkları durumu ve devletten beklentilerini dile getiren Aykut Şener, şunları söyledi, "Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz... Şimdi dükkânlarımız kapalı kaldı, ciro kayıplarımız oldu. Devletimiz yardım yaptı mı? Yaptı... Yeterli mi peki? Değil! Kira koşulları ve işçilik maliyetlerini hesapladığımız zaman bu yardımlar maalesef yeterli değil. Ancak yüzyılda da bir başımıza gelen bu olayda, devletimizde yine elinden geleni yapmaya çalıştı.’’

"SİGORTA YAPTIRMAYAN İŞLETMELERDE, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ HER ÜLKEDEN İNSAN VAR!"

"En büyük sıkıntılarımızdan biri ruhsatsız işletmeler" diyen Başkan Aykut Şener, "Şunu şöyle örnek vereyim... Ruhsatsız işletmelerde gerekli kontroller, denetimler yapılıyor. Çalışanların sigortaları kontrolden geçiyor. Fakat kaçak çalıştıran işletmeler maalesef ne kontrollerden geçiyor, ne denetimlerden geçiyor. Yani, ben bazen öyle bir işletmeler görüyorum ki Birleşmiş Milletler gibi her ülkeden insanlar var! Tabii, devletimizle de hemen paylaşıyoruz, şikâyette bulunuyoruz. Bunların ne sigortası ne de sağlık karnesi var... Bunlar hem vatandaşın sağlığı açısından, hem de haksız rekabet açısından zorlayıcı… Hijyen yok, denetim yok! Bizim devletten isteğimiz sigorta priminin düşürülmesi ve böylece işsizliğe bir çözüm olarak Türk gençlerinin çalışması ve kaçak işçilere yönenilmemesini sağlamak. Sigorta primleri de yüksek. Kimisi de bu primi vermemek için kaçak işçi çalıştırıyor."

İstanbul Şekerci, Pastacı, Helvacı, Tatlıcı ve Şekerli Mamuller Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, kalifiyeli eleman bulmak konusunda zaten problem yaşayan sektörde, bir de ustaların işverenle yaşanan anlaşmazlıklar sonucu, ürünlerin içerilerine yabancı maddeler koyduğunu ve katkı maddesi oranlarıyla oynadığını söyleyerek, Kabahatler Kanunu çerçevesinde işletme sahiplerine sadece ceza-i yaptırım uygulanmaması gerektiğini, suçu işleyen kişilere de ceza-i işlemler uygulanması gerektiğini söyledi.

Başkan Şener, ayrıca, 145 oda arasında ilklere imza atarak çağrı merkezi kurdukların ve bu merkezin 7/24 ulaşılabilir olduğunu söyledi. Bu çağrı merkezinde ihbar, şikayet, çözüm önerileri çerçevesinde ilerlediğini ve esnafa bu şekilde birebir ulaştıklarını da kaydetti.

Röportaj: Elif İnci

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.