Hatay’da fırın işletmeleri, yükselen maliyetlerin ekmek tarifesine yansıtılması için fiyat güncellemesi talebinde bulundu. Halen 17,5 TL’den satılan ekmek için önerilen 20 TL’lik fiyat, 2,5 TL artış anlamına geliyor.
Un, maya ve enerji giderleri gerekçe gösterildi
Talebin gerekçeleri arasında un ve maya fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra elektrik, doğalgaz ve diğer işletme giderlerindeki artışlar yer aldı.
Fırıncıların üretim maliyetlerini karşılayabilmesi amacıyla yeni tarife oluşturulması için başvuru yapıldığı belirtildi.
Fiyat artışı henüz onaylanmadı
20 TL’lik satış fiyatının uygulanması, ilgili kurumların değerlendirme ve onay sürecine bağlı. Bu nedenle gündeme gelen rakam, kesinleşmiş bir zam değil, fırıncıların tarife talebi niteliğinde.
Başvurunun kabul edilip edilmeyeceği ve olası yeni tarifenin yürürlük tarihi, değerlendirme sürecinin ardından netleşecek.








Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk görüşü siz paylaşın.