Ekmeğin Sesi

Antalya Ticaret Odası'nda ekmek zammı kabul edildi

Gündem

ATSO ocak ayı ilk meclis toplantısı ATSO Başkanı Ali Bahar başkanlığında gerçekleştirildi.

Antalya Ticareti ve Sanayi Odası (ATSO) ocak ayı meclis toplantısı ATSO meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda unlu mamuller fiyat tarifesinde değişiklik ele alındı. Ekmek fiyat tarifesinde değişikliğin ele alındığı toplantıda 7.50 TL’den satılan 210 gram ekmeğin 10 TL’ye yükselmesi kabul edildi.

Toplantıda fiyat artışının yanı sıra ekmekte gramaj artışına da gidildiğini söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “O zaman ekmeğin gramajını da 10 gram artırarak 220 grama çıkartalım” dedi. Karara ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Totoş, “Karar vatandaşın yararına bizim aleyhimize oldu” şeklinde konuştu.

“ENFLASYONDA DÜŞÜŞ OLACAK”

Türkiye’de en büyük sorunun enflasyon olduğunun altını çizen Başkan Bahar, enflasyonun aşağı yönlü hareketinin diğer sorunları ortadan kaldıracağını söyledi. Başkan Bahar,

“2023’ü yüzde 64,8’lik enflasyon düzeyi ile tamamladık. Önümüzdeki aylarda enflasyon bu düzeylerde kalmaya devam edecek. Hatta kısmi yükselişler de olacak. OVP 2024 yıl sonu hedefi yüzde 33, Merkez Bankasının tahmini ise yüzde 36. Gerçekleşme bunların da birkaç puan üzerinde olabilir; bunu hep birlikte göreceğiz. Ancak kesin olan şu ki, yaz aylarından itibaren keskin bir gerileme süreci başlayacak ve birkaç ay içinde enflasyonda 25 puan civarında düşüş olacak.

Ekonomi yönetimimizin enflasyonla mücadeleden taviz vermemesi gerekiyor. Ülke olarak bir yandan maliyet artışlarını, bir yandan da tüketimi yavaşlatmamız gerekiyor. Bu bizi çok zorlasa da bir süre uygulanan faiz politikasından şikayet etmeme zorunluluğumuz var. Tabiri caizse, “Şu anda hastalıktan çıkma evresindeyiz. Doktorumuz ne derse beğenmesek de bu acı reçeteyi içeceğiz” Bunları yapmazsak geçen iki yılda yaşadıklarımızın çok daha kötüsünü yaşamamız kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.