Ekmeğin Sesi

Bakan Akar'dan, sahra fırından ekmek ikramı

Gündem

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı 2023" seçkin gözlemci günü faaliyetleri tamamlandı. Seyyar fırın ve mutfak ünitelerini inceleyen Bakan Akar burada pişirilen ekmek ve yapılan çorbadan Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze ve diğer davetlilere ikram etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberinde Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ve TSK komuta kademesi ile takip ettiği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı kış tatbikatının seçkin gözlemci günü faaliyetleri tamamlandı.

Akar beraberinde Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Kış Tatbikatı 2023’ün seçkin gözlemci gününe katılmak üzere Şehit Astsubay İlham Hamlı Tatbikat Alanı’na geldi.

Tatbikat alanında 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal tarafından karşılanan Akar, tören mangasını selamladı. Daha sonra Akar ve beraberindekiler birleşik, müşterek, fiilli, atışlı tatbikata ilişkin brifing aldı.

Türkiye ile birlikte 17 ülkenin katıldığı tatbikata ilişkin Tatbikat Direktöründen bilgi alan Akar ve davetliler daha sonra karargah subaylarından jenerik tatbikat senaryosuna ve sahadaki duruma ilişkin harita önünde brifing aldı.

Birliklerin geceyi eksi 19’da tatbikat alanında geçirdiği ifade edilen brifingde gün içinde hava sıcaklığının eksi 3 derece olacağı da aktarıldı.

Brifingin ardından konuşan Akar, bölge, dünya barışı, istikrarına katkı sağlamak için birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Bakan Akar’dan sahra fırınından ekmek ikramı

Bakan Akar daha sonra beraberindeki Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze ve TSK komuta kademesi ile sahra hizmet bölüğü tesislerinde incelemelerde bulundu. Seyyar fırın ve mutfak ünitelerini inceleyen Bakan Akar burada pişirilen ekmek ve yapılan çorbadan Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze ve diğer davetlilere ikram etti.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.