Ekmeğin Sesi

Bakan Hulusi Akar, tatbikatta sahra fırınını ziyaret etti

Gündem

Kış-2021 tatbikatında sahra fırınını ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile ekmeği bölüştüler.

Ermenistan sınırında, Azerbaycan ve Türk ordusunun gerçekleştirdiği Kış-2021 tatbikatında, temsili düşman hedefleri F-16 savaş uçakları, ATAK helikopterleri, Bayraktar TB2 SİHA, obüs ve tank atışlarıyla bir bir imha edildi. Tatbikatta konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyinde terör koridorunun parçalandığını belirterek, “bundan sonra da orada terör koridorunun kurulamayacağını herkesin bilmesi lazım” dedi.

Karabağ zaferinin ardından Kars’ta düzenlenen ve Azerbaycan Ordusu’nun da katıldığı Kış-2021 Tatbikatı başarıyla devam ediyor. 1 Şubat’ta başlayan tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü dün Kars Akbaba Atış Alanı’nda yapıldı. Faaliyete; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarının yanı sıra, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Azerbaycan ve Türk askeri yetkilileri katıldı.

EKMEĞİ BÖLÜŞTÜLER

Akar ve Hasanov, tatbikatta Esas Komuta Yeri ile yeni nesil üniteleri de inceledi. Buradaki sahra fırın ünitesinde yapılan ekmeklerden birini bölerek Hasanov ile komutanlara ikram eden Akar, daha sonra Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Parkuru’na geçti. Burada kış teçhizatlı komando kolu tarafından okunan Komando Andı’nı dinleyen iki bakan, marşın ardından, “Allah Türk komandosunu korusun” dedi. Akar ve Hasanov yapılan yığma iglonun içine girerek incelemelerde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.