Ekmeğin Sesi

Bakan Pakdemirli: 310 milyar TL tarıma destek verdik

Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, düzenlenen "Tarım Ormanın Geleceği Programı"nda, "Tarımsal hasılamızı 7,5 kat artırarak 275 Milyar liraya çıkardık. 310 Milyar Lira tarımsal destek verdik. 585 baraj inşa ettik, 6,6 milyon hektar araziyi sulamaya açtık" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Turkuaz Medya Grubu tarafından düzenlenen "Tarım Ormanın Geleceği Programı"na video konferans ile iştirak etti.

Bakan Pakdemirli; verilen tarımsal desteklerin üretime ve tarımsal hasılaya büyük bir ivme kazandırdığına değinerek, "Bakanlığımızın yaptığı yatırımlar ve verdiğimiz destekler ile ülkemize güçlü bir tarım ve orman altyapısı kazandırdık. Bu kapsamda; Tarımsal hasılamızı 7,5 kat artırarak 275 Milyar liraya çıkardık. 310 Milyar Lira tarımsal destek verdik. 585 baraj inşa ettik, 6,6 milyon hektar araziyi sulamaya açtık. 4,6 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Tohumluk üretimimizi 8 kat, tohumluk ihracatımızı 10 kat artırdık. Son 18 yılda 220 Milyon Dolar tarımsal ihracat yaptık. 75 Milyar Dolar dış ticaret fazlası verdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile verdiğimiz desteklerde muazzam bir artış!" dedi.

"BÜTÇENİN %55'İNİ ÇİFTÇİMİZE AYIRDIK"

Son iki yılda tarımsal desteği %52 artışla, 22 milyar liraya çıkardıklarını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bütçemizin %55'ini çiftçimize, yani tarımsal desteklere ayırdık! Tarımsal desteklerin bugün itibariyle %77'si, yani 17 milyar lirası çiftçilerimizin hesaplarına yattı. Verdiğimiz destekler üretime ve tarımsal hasılaya büyük ivme kazandırdı. Bugün; tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada ilk on içinde olduğumuzu yeniden ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle başta çiftçilerimiz olmak üzere, bütün paydaşlarımızın, eline, emeğine sağlık diyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.