Ekmeğin Sesi

EKÜDER Başkanı Sarıhan: Pide üretme izni olmayan yerlere sessiz kalmayın!

Gündem

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, "Ramazan pidesi sadece fırınlarda üretilir" mevzuatını hatırlatarak, "Çevrenizde pastane, lavaşçı türünden pide çıkaran yerler varsa adreslerini bize bildirsinler, konuyu ilgili makamlara taşıyacağız" dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın bazı fırınlara 10 bin 911 lira idari para cezası uygulamasının ardından bir açıklama yayınlayan İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, bu cezalara 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi'nde itiraz imkanı olduğunu söyleyerek, cezaya uğrayanların, ceza tebligatını EKÜDER'e göndermeleri halinde, her hangi bir ücret ödemeksizin itiraz dosyası hazırlanacağını kaydetti. Sarıhan ayrıca, dosyayı ilgili Sulh Ceza Mahkemesi'ne verildiğinde yüksek ihtimalle cezadan kurtulabilineceğini ifade etti.

"PİDE ÜRETİM YETKİSİ OLMAYANLARI BİZE BİLDİRİN"

Pide üretim yetkisi olmayan yerlerle ilgili olarak yasal mevzuatı hatırlatan EKÜDER Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, "Yasal mevuzat diyor ki, 'Ramazan pidesi sadece fırınlarda üretilir.' Bu bağlamda çevrenizde pastane, lavaşçı türünden pide çıkaran yerler varsa adreslerini bildirirseniz konuyu ilgili makamlara taşıyacağız" dedi.

Sarıhan, şöyle devam etti;

"Ramazan'da kimsenin ekmeği ile uğraşmayın, diyen arkadaşlara şu hatırlatmayı yapalım; toplumsal düzen yasaların uygulanması ile sağlanır. Onun ekmeği, bunun ekmeği diye gayri yasal faaliyetlere sessiz kalınırsa, bir müddet sonra toplum yaşanmaz hal alır."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.