Ekmeğin Sesi

Esnaf Odası: Ekmek aynı fiyattan satılacak

Gündem

Gaziantep’te ekmeğe zam gelecek mi? Aralık ayında Gaziantep'te asgari ücrete zam gelecek! Gaziantep'te somun ve pideye zam gelecek mi?

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsmen Özcan ve Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, ekmek zammının gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Türkiye genelinde bazı illerde ekmeğe zam yapılması ve Gaziantep’te de zam geleceği yönündeki iddialar üzerine açıklama geldi. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsmen Özcan, zammın gündemlerinde olmadığını söyledi. Özcan fırıncılarında her hangi bir zam taleplerinin olmadığına dikkat çeken Özcan, vatandaşların zam konusunda rahat olmalarını istedi. Özcan, ‘Gaziantep’te böyle bir durum söz konuş değil. Aynı fiyattan satılmaya devam edecek’ diye konuştu. Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı ekmek zammının gündemlerinde olmadığını dile getirdi. Sarı, ‘Maliyetler esnafımızı zor duruma düşürmediği sürece ekmek zammı gündemimizde yok. Her hangi bir talebimiz de olmadık. Şimdilik zam düşünmüyoruz’ ifadelerini kullandı.

FIRINCILAR FEDAKARLIK EDİYOR

Gaziantep’te fırıncıların çok para kazanamadığı, maliyetleri zor kurtardığı belirtilirken, vatandaşları mağdur etmemek adına fedakarlık ettikleri ve zam istemedikleri dile getirildi. Zam konusunun maliyetlerde artışların olması ve esnafı zor duruma düşürmesi halinde yapılabileceği aksi durumda zammın olmayacağı bildirildi.

Kaynak: Telgraf

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.