Ekmeğin Sesi

Festivalde Türk ekmeğine büyük ilgi...

Gündem

Bükreş’te düzenlenen Ekmek Festivali'nde geleneksel Türk ekmekleri yer aldı

Yunus Emre Enstitüsü'nün Bükreş temsilciliği, Romanya Başbakanlığı Diaspora Departmanı tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesinde organize edilen Ekmek Festivali'ne katılarak Anadolu mutfağının geleneksel ekmeklerini tanıttı.

ZİYARETÇİLERE 110 KİLOGRAM EKMEK İKRAM EDİLDİ

Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye standında, Anadolu’nun farklı şehirleriden çeşitli malzemelerden yapılan ve kendisine has pişirme teknikleriyle elde edilen yaklaşık 110 kilogram Türk ekmeği, T.C. Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız tarafından ziyaretçilere ikram edildi.

Çok sayıda ülkenin katıldığı festivalde “Ekmeğimizi bölüşüyoruz” sloganıyla yer alan Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün standı yoğun ilgi gördü. Birbirinden lezzetli çeşitli ekmeklerin ikram edildiği festivalde, Türkiye standında yer alan ekmekler bir saat dolmadan tükendi.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Türkiye standında ziyaretçilere Türk ekmeğinin tarihçesi, Anadolu’da on bin yıllık tarihe sahip buğday türleri ve bu buğdaylardan yapılan ekmek çeşitleri ile Anadolu kültürü hakkında bilgiler verdi.

Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız, "Standımıza böyle yoğun bir ilgiyi bekliyorduk çünkü zengin Anadolu kültüründen ilham alarak hazırladığımız ekmeklerin kokusu tüm alanı kaplamıştı. Toplamda 110 kilogram olan çeşit çeşit ekmeklerimiz bir saat olmadan tükendi." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.