Ekmeğin Sesi

"Fırınlara karşı yapılan haksız rekabet son bulmalı!"

Gündem

54 bin esnaf ve sanatkarın üye olduğu, 92 odanın bulunduğu Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), 28. Olağan Genel Kurulu'nda 32 yılı aşkın süredir başkanlık görevini sürdüren Hasan Geriter yeniden başkan seçildi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanlığı'na yeniden seçilen Hasan Geriter, Olağan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Vergisini ve borçlarını düzenli ödeyen esnaf ve sanatkarlar için indirimler sağlanmasını ve teşvike dayalı kanunlar çıkarılmasını bekliyoruz. Esnafa, devlet tarafından verilen kredi desteklerinin 'kara liste' bahanesiyle engellenmemesi gerekir. Bir an önce etkin sicil affı çıkarılmalı ve esnaf bankaların keyfine bırakılmamalı. Mutlaka bankaların yeni çıkarılacak olan sicil affına uymaları sağlanmalı. Esnafımızın artık ticari hayatta haksızlıklara karşı ayakta duracak hali kalmadı. Bir dükkan ve on binlerce şubede, onlarca esnafın işini yapan zincir marketlerin açılış, kapanış saatlerine ve sattıkları ürünlere kural getirilmeli. 2 milyonu aşkın esnafımız, taslak halinde mecliste bekleyen Perakende Yasası'nı bekliyor. Ekmeği bakkal ve fırıncı, kırtasiye ürünlerini kırtasiyeci, sebze meyveyi manav, eti, tavuğu kasap, hediyelik eşyayı züccaciyeci esnafı satmalı. Zincir marketlerin içerisinde lokanta, fırın, pastane gibi yerler de mevcut. Bu yerleri bir fırıncı esnafı ya da lokantacı esnafı gibi denetimlerden geçmiyor, belirlenen belgeleri almıyor; ayrı bir işletme gibi çalışmıyor. Bu haksız rekabet ve bu adaletsizlik esnaf açısından son bulmalı."

Kaynak: manisakulishaber.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.