Ekmeğin Sesi

Hasip Gençer ABD’de yaşamını yitirdi

Gündem

UNO markasıyla 1980’lerde ambalajlı ekmeği Türkiye’ye tanıştıran Hasip Gençer, tedavi gördüğü ABD’deki hastanede sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Gençer, yelken dünyamızın da yakından tanıdığı bir isimdi. Önceleri dümen tuttuğu UNO, ardından Asterisk ile gerek yurt içinde, gerek yurt dışındaki yarışlarda pek çok dereceye adlarını yazdırmıştı.

Türkiye’nin ilk un ihracatçısı olan Tarık Gencer’in oğlu Hasip Gencer önce UNO markası ile paketlenmiş ekmeği Türkiye ile tanıştırdı. UNO’dan sonra Komşu Fırın markasını yaratan ve Türkiye genelinde 75’ten fazla şube açan Doruk Grup Holding’in patronu Hasip Gençer aynı zamanda tutkulu bir yelkenciydi.

O günlerde UNO markası ile Marmara Yelken Kulübü’nü destekleyen ve UNO Yelken Ekibi katıldıkları yat yarışlarında dümencilik yapan Hasip GençerKomşu Fırın günlerinde Farr 40’a geçti. Ekibini taşıdığı Asterisk ile gerek yurt içinde, gerek yurt dışlındaki şampiyonalara katıldı, pek çok dereceye adlarını yazdırdı.

ABD'DE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Yelkenin yanı sıra tenisle de yakından ilgilenen Hasip Gençer’in üç yıl önce teşhis edilen hastalığı nedeniyle bir süredir ABD’de tedavi gördüğü ve dün gece sabaha karşı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Ölümü gerek iş, gerek yelken dünyasındaki dostları arasında şok etkisi yaratan Hasip Gençer’in cenazesi, İstanbul'da toprağa verilecek.
Hasip Gençer
’in ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.