Ekmeğin Sesi

İstanbul'un yeni ekmek fiyat tarifesi belirlendi

Gündem

Ekmek Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu, gerçekleştirdiği toplantısında İstanbul’da 210 gram ekmeğin 8 TL, kilogram fiyatının ise 38 TL olarak satılmasına karar verdi. Toplantıda, İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Birliği Odası Başkanı Faik Yılmaz, Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe de yer aldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) kasım ayı meclis toplantısında 200 gram ekmek 8 TL ve kilogram fiyatı da 40 TL olarak kabul edilmişti. Yeni fiyat tarifesinin ardından İstanbul’daki 21 ilçede fırınlar, Gıda Kodeksi’ne uygun olarak kilogram fiyatı 40 TL’ye denk gelecek şekilde ekmeği 250 grama çıkarmış ve 10 TL’den satmaya başlamıştı.

VALİLİK İTİRAZ ETMİŞTİ

Rize başta olmak üzere birkaç ilde daha 250 gram ekmeğin 10 TL’den satılmaya başlamasına rağmen, dünyanın metropol şehirlerinden İstanbul’da ise, İTO meclisinin kararı ve Gıda Kodeksi’ne uygun bir şekilde 250 gram ekmeğin 10 TL’den satılmasına Valilik tarafından itiraz edildi.

FIRINCILAR FEDERASYONU BAŞKANI BALCI, FIRINCI TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

İstanbul Valiliği’nin ekmek fiyat tarifesine itirazının ardından, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, fırıncı temsilcileriyle biraraya gelerek, İTO Meclisi’nde kabul edilen 200 gram 8 TL’ik ekmek fiyat tarifesinin iptal edildiğini açıkladı.

KOMİSYON, EKMEK FİYAT TARİFESİ İÇİN İSTESOB’DA TOPLANDI

İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Birliği Odası (İSTESOB)’da toplanan komisyon, yeni ekmek fiyat tarifesini belirledi. Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe başta olmak üzere bir araya gelen komisyon, 210 gram ekmeğin 8 TL’den satılmasına yönelik karar aldı. 12 Aralık'taki İSTESOB Yönetim Kurulu toplantısının ardından yeni fiyat tarifesinin yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Diğer yandan, İTO meclisinin bu haftaki toplantısında da, Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'nin görüşülüp 210 gram, 8 TL olarak onaylanacağı öğrenildi.

Yorumlar (1)

Mehmetali harem 6 Ay Önce

340 tl ye un alırken 6 tl ye ekmek satiyorduk un fiyatları 640 tl olmuş yıl sonu 700 tl den bahsediliyor bu fiyat fırıncı esnafını nasıl kurtaracak birde yilsonu zamlarini eklersek ne yapacak fırıncı esnafı.Koltukta oturup fiyat belirlrmeyle bu işler olmaz fırıncı esnafını gezin ne haldeler görün.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.