Ekmeğin Sesi

Konya’da ‘Ramazan Pidesi’ fiyatı belli oldu

Gündem

Ramazan ayına sayılı günler kala, Konya'da Ramazan pidesinin fiyatı da belli oldu. Daha önce 6 lira olarak açıklanan 300 gram tırnaklı pide bu yıl Konya Fırıncılar Odasının aldığı kararla 5 liradan satışa sunulacak.

Geçtiğimiz yıl Konya Fırıncılar Odası, pandemiden dolayı fırıncı esnafların talebi doğrultusunda ramazan pidesine zam yapmama kararı almıştı. Salgın etkisini yitirdi ancak bu kez de ekonomik ve küresel sorunlar baş göstermeye başladı.

Konya Fırıncılar Odası, yılbaşında 300 gram tırnaklı pidenin 6 liradan satışa sunulacağını açıklamıştı. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı fırıncı esnafın taleplerini dinleyen Konya Fırıncılar Odası, vatandaşların uygun fiyata ekmek alabilmesi için 6 liradan açıkladıkları 300 gram tırnaklı pidenin 5 liradan satışa sunacağını duyurdu.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, yaptığı özel açıklamalarında " Ocak ayında akaryakıt, nakliye, elektrik ve doğal gaza gelen son zamlarla birlikte artan maliyetlerden ve girdilerden dolayı ekmek ve ekmek çeşitlerinde yeniden bir fiyat artışına gidilmişti ve yeni fiyat listesini de komisyon kararıyla açıklamıştık.

O listede 300 gram tırnaklı pideyi yani ramazan pidesini 6 lira olarak duyurmuştuk. Ancak ilimizdeki fırıncı esnaf arkadaşlarımız ekonomik sorunlardan dolayı 300 gram tırnaklı pidenin 6 liradan değil de 5 liradan satılmasını istemişlerdir. Bizde oda olarak aldıkları kararı destekledik ve Ramazan pidesinin 5 liradan satışa sunulmasını destekledik.

Ben Fırıncı esnafımıza bu duyarlı hareketlerinden ve fedakârlıklarından dolayı öncelikle teşekkür ediyor hayırlı kazançlar diliyorum. Vatandaşlarımıza bir konuyu da hatırlatmak istiyorum. Malumunuz ekonomik sıkıntılar sürüyor. Lütfen bu Ramazan ayında da ekmek ve yemek israfından mutlaka kaçınalım. Ben tekrardan Halkımıza bol ibadetli, sağlıklı ve hayırlı ramazanlar diliyorum." dedi.

27 Ocak 2022 tarihli komisyon kararıyla Konya'da ekmek fiyatları şu şekilde açıklanmıştı: 200 gram normal ve tuzsuz ekmek: 2.50 TL,
200 gram kepekli ekmek: 4 TL,
250 gram tam buğday ekmeği: 5,50 TL,
250 gram köy ekmeği: 4,50 TL,
300 gram tırnaklı pide: (6 TL' yerine 5 TL'den satışa sunulacak)

300 gram papatya (çiçekli) ekmek: 6 TL,
500 gram Karadeniz ekmeği: 10 TL,
300 gram pişmiş tandır: 15 TL,
350 gram haşhaşlı ekmek: 16 TL,
500 gram patatesli ekmek: 15 TL,
100 gram yulaflı, ruşeymli, sütlü, çavdar, karışık ve mısırlı ekmek: 3 TL
50 gram rolli ekmek: 1,5 TL'ye satılacak. 

Kaynak: Konhaber / Kemal Sayın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.