Ekmeğin Sesi

Palandöken, devletten vergi ve SGK ertelemesi istedi

Gündem

Yeni normalleşme adımları kapsamında, belini yeni yeni düzeltmeye başlayan esnafı 2. dalga korkusu sardı. (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Esnaf pandemi sürecinde gıda sektörü dışında çok zor durumda kaldı.” diyen Palandöken, “Aldıkları mevsimsel ürünler ellerinde kaldı. Okullar açılamadığı için konfeksiyon, tekstil ve benzeri sektörleri kaldı. Esnafın bir tarafta borcu bir tarafta malı rafta duruyor. Büyük sıkıntı yaşıyor.

Eğlence mekanları kapalı durumda. İnsanlar eskisi gibi gezmiyor, eğlenmiyor. Tüketim alışkanlıkları da değişti. Elektrik, doğalgaz, su faturalarında ÖTV, KDV alınmasın diyoruz ticari işletmelerde. Devletin verdiği desteklerin geri dönüşü başlıyor. Onların da uzun bir süre ötelenmesi gerekiyor” sözlerini kaydetti.

‘ESNAF 3 ONA 5 BUNA DERKEN BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR’

Palandöken, “Esnafın bütün ödemelerinin birleştirilmesi gerekiyor. SGK, vergi, muhtasar, stopaj ve benzeri… Bunların hepsi bir seferde ödenebilecek hale getirilsin. Belirli bir süreye yayılsın. 3 ay erteleme yerine bunu peyder pey ödeyelim. Devletin bu konuda bir zararı da olmayacak. Bir esnaf 3 ona 5 buna derken borçlarına ödeyemiyor. Bunun yerine devlete olan borçlar tek bir yerde toplansın ve taksitlendirilsin” önerisinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.