Ekmeğin Sesi

Samsun Fırın İşçileri Derneği kuruldu

Gündem

Çarşamba ilçesinde geçtiğimiz aylardafırın  işçilerinin bir araya gelerek oluşturdukları Samsun Fırın Unlu Mamüller Pastacılar Tatlıcılar Börekçiler Pideciler Simitciler ve Yufkacılar Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dernek Başkanı Hasan Keskin’le yönetim  oluşturmuş ve faaliyetlerine başlamışlardı.

Geçtiğimiz haftalarda Samsun Yolu üzerinde merkezi bir konumda oluşturulan hizmet noktasının tamamlanmasıyla birlikte dernek binalarına kavuştuklarını belirten Başkan Hasan Keskin, “Çarşamba ve çevre ilçelerimizde fırın işçilerimizin ortak taleplerinin savunulacağı, işverenle işçi arasında nefer olunması amacıyla dernek kurmayı hedefliyorduk. Çeşitli zorluklara rağmen bu hayalimizi gerçekleştirdik. Tüzüğümüzü, dernek binamızı ve gerekli tüm işlemlerimizi tamamladık. İlçede ve bölgede tek olan derneğimizi Samsun Yolu üzerinde Sungurlu Mahallesinde hizmete geçen dernek binasının, fırın işçilerinin mesai bitiminden sonra uğradığı, vakit geçirdiği, taleplerini ve sorunlarını rahatlıkla paylaşabildiği bir alan oluşturduk. Arkadaşlarımızla birlikte büyük emekler vererek, büyük fedakarlıklargöstererek açtığımız dernek binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Dernek olarak bu aşamadan sonra üst düzey bir çalışma ile projelerimizi, faaliyetlerimizi arttırarak devam edeceğiz” dedi.

Ustalık, kalfalık ve usta öğretici kursları açılacak

Yakın zamanda adım atacakları projelere değinen Dernek Başkanı Hasan Keskin, “Fırın işçilerimizin daha iyi şartlarda mesleğini icra edebileceği, haklarının gözetildiği, ezilmeden hor görülmeden tüm sosyal haklarını elde edebildiği bir dernek olduğumuzu yansıtmak için kolları sıvadık. Öncelikli hedeflerimizin başında fırın işçilerimize, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik gibi belgelerin temin edilebilmesini sağlama düşüncemiz var. Bu düşüncemizi Halk Eğitim Merkezi ile paylaşarak ilerleyen günlerde somutlaştırmayı ve hayata geçirmeyi istiyoruz. Birçok projemiz var. Nasip olursa, adım adım tüm hayallerimizi gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Samsun Fırın İşçileri Derneği Başkanı Hasan Keskin, dernek binasına gelmek isteyen herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, samimi bir sohbet ortamının sağlandığını ve dernekçilik ilkeleriyle hareket ettiklerini, üst seviyede bir hoşgörü ile dernek üyelerini, konuklarını karşıladıklarını belirtti. 
Başkan Keskin ayrıca, dernek kuruluşundan bugüne kadar katkı sağlayan tüm herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifadelerine ekledi.

Kaynak: haberexpres.com.tr (Yağmur Ayan - Nurhan Güzel)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.