Ekmeğin Sesi

Sarıhan: Fırıncılık sektörünün sorunları bitecek

Gündem

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, 9 Kasım'da yapılacak olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde, 12. Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komite meclis üyeliğine ilişkin bir açıklama yaptı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 9 kasım'da seçime gidiyor. 12. Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi meclis üyesi adayı EKÜDER Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, bir açıklama yayınladı. 

Sektörün sorunlarını çözmek için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Sarıhan, "Bu hususlarda 2023 yılının sonuna kadar sonuç veya herhangi bir mesafe alamazsak, Ocak 2024'te İTO'dan istifa edeceğiz. Sektör ve toplumun taleplerine cevap vermedikten sonra makamlarda oturmanın bir anlamı olmadığına inanıyoruz" dedi. 

Sarıhan, yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"9 Kasım 2022 çarşamba günü Ticaret Odası komite seçimleri yapılacak. Bizler, arkadaşlarımızla birlikte adayız. Uzun yıllardır bu sektörün içindeyiz. Sorunları ve çözüm yollarını biliyoruz. Bu konuda iki adet kitap, 10 adet kapsamlı rapor ve her soruna çözüm noktasında 40 ayrı proje hazırlamış bir kardeşinizim. Hayatım boyunca, makam, mevki ve para peşinde koşmadım bundan sonra da koşmayacağım. Buradan herkese sesleniyoruz!

Ekmek üreticilerinin dört önemli sorunu vardır.

1-Fiyat ve tarife konusu,

2-Ruhsatsız fırınlar ve mevzuatla ilgili sorun,

3-İşçi ve özellikle yabancı işçi meselesi,

Endüstriye fırın-butik fırın ve zincir market konusu, bunlar sektörün başta gelen sorunlarıdır… Birde genel sorunlar var ki; bunların başında “Ticaret Odası gibi bir kurumun, yeme-içme-gezme ve eğlence organizasyonlarına heba edilmesi.” gelmektedir. Ticaret Odası ve diğer STK’lar, insanların siyaset ve ihtiras tatmin aracı haline gelmiştir.

Buradan sizlere söz veriyoruz; yukarıda belirtiğimiz hususların çözümü için bütün gücümüzle çalışacağız. BU HUSUSLARDA 2023 YILININ SONUNA KADAR SONUÇ VEYA HERHANGİ BİR MESAFE ALAMAZSAK, OCAK 2024’TE İTO’DAN İSTİFA EDECEĞİZ. Sektör ve toplumun taleplerine cevap vermedikten sonra, makamlarda oturmanın bir anlamı olmadığına inanıyoruz.

Yakın tanıyanlar bilir… SARIHAN kardeşiniz, makam, mevki peşinde kosaydı bugün Fırıncılar Odası Başkanı, ya da İTO’da meclis üyesiydi. Bugün SARIHAN hakkında seviyesiz ve hadsiz konuşan, dedikodu yapan, yalan ve iftira atanların tamamı SARIHAN’ı yanlarına almak için aylarca, yalvarmış, türlü türlü vaatlerde bulunmuştur. Sarıhan “HAYIR” deyince, yalana dolana sarıldılar.

Değerli arkadaşlar!

Bütün kurumlar SARIHAN ve arkadaşlarına karşı birleşti.

Fırıncılar Federasyonundan, Fırıncılar Odasına, Ticaret Odası Yönetiminden, Ticaret Borsası yönetimine, Zincir Marketlere kadar herkes “Sakın SARIHAN ve arkadaşlarına oy vermeyin” diyorlar. Topladığımız yetki belgelerini iptal ettirmek için zayi dilekçesi düzenliyorlar.

Bize destek olanları tehdit ediyorlar. “Belediye size kırmızı çizgi çekti, bugünün yarını da var.” diyorlar…

Partilerin il ve ilçe teşkilatları ve ilçe belediyeleri canla başla çalışıyor. Niçin SARIHAN kazanmasın, karşı liste kazansın.

Bütün bunlar niçin biliyor musunuz?

SARIHAN bunların alayına KRAL ÇIPLAK dediği ve demeye devam ettiği içindir. Bunların karın ağrıları bundandır.

BUNLARIN ALAYI, TOPLUMUN TEMSİL MAKAMLARINI KİŞİSEL ÇIKAR, İHTİRAS VE EGOLARI İÇİN KULLANMAKATDIR.

Sektörlerle ya da sizin sorunlarınızla ilgili, bizden başka çalışma yapan rapor hazırlayanı tek kişi ve kuruluş yoktur.

İTO seçimlerinde siyaset yapmıyoruz. Hiçbir parti ile temasta değiliz. Bu seçimde “EKMEK VE HİZMET PARTİSİ”NİN kazanması için çalışıyoruz.Yukarıda sıraladığımız dört konuda mesafe alamazsak, 2024 yılının ocak ayında istifa edeceğiz.

Seçimi kazanma veya kaybetme gibi bir derdimiz yok. Velev ki SARIHAN ve arkadaşları seçimi kazanamadı, KAYBEDEN SARIHAN VE ARKADAŞLARI OLMAYACAK, KAYBEDEN, SEKTÖR VE TOPLUM OLACAKTIR.

19 ve 20. yüzyılları kan gölüne, zülüm deryasına çeviren kafatasçılık ve ırkçılıktır. Kafatasçılık ve ırkçılığın minimize edilmiş şekli hemşericiliktir. Sosyal ve toplumsal faaliyetlere en büyük zararı hemşericilik vermektedir. İTO SEÇİMLERİ HEMŞERİCİLİĞE KURBAN EDİLMEMELİDİR.

Sektörün önde gelen kuruluşlarından Ekmek Sanayi ve İşverenler Sendikası ile seçim iş birliği yaptık. Birlikte seçime hazırlanıyoruz.

6-Seçim listemizin rengi, bayrağımız ve şehit kanlarının rengi gibi KIRMIZI olacaktır.

SİZLERİN OY VE DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ.

Bizler gerekeni yaptık. Bundan sonrası sizlerin tercihidir.

Gayret ve çalışma bizden, takdir Allah’tan, herkesi en derin muhabbet ve saygı ile selamlıyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.