Ekmeğin Sesi

Un sübvansiyonu bitti! Fiyatlar tavan yaptı

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buğday alım fiyatlarını açıklamasının ardından, toptan un fiyatları yüzde 21,4 arttı. İstanbul fırıncıları ise, gelecek ay 240 gram ekmeğin 6 TL’den 8 TL’ye çıkması için çalışmalara başladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı fırıncılar ekmeğe %33 – 40 arasında zam yapılması için başvuruda bulunacak. Fırıncılar, Temmuz ayında gerek İTO ve gerekse İSTESOB meclislerinde yeni zam talebi sunulacak. 200 gram ekmeğin 5 TL’den 7 TL’ye, 240 gram ekmeğin de 6 TL’den 8 TL’ye çıkmasını isteyecek.

DOLAR KURU, NAKLİYE VE ASGARİ ÜCRET ARTIŞI...

Fırıncı esnafı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buğday fiyatlarını açıklamasının ardından unun çuvalına 100 TL zam geldi. Diğer yandan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin esnafa yönelik verdiği sübvansiyonlu unun da Haziran ayı itibarıyla bittiğine dikkat çektiler. Ekmeğe zam taleplerinin sadece un fiyatlarındaki artışın değil, dolar kurundaki artışa da bağlayan esnaf, nakliye giderleri ve Temmuz’da asgari ücrete gelecek zammın da, işçilik giderlerindeki artışın etkili olacağını vurguladılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.