Ekmeğin Sesi

Yumaklı görevi Kirişci'den devraldı: Tarımda üretim yüzyılı başlayacak!

Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleşti. Yeni bakan İbrahim Yumaklı görevi, Vahit Kirişçi'den devraldı. Yeni Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda üretim yüzyılını başlatacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü'nde açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile birlikte devir teslim törenleri gerçekleşmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığına atanan yeni bakan İbrahim Yumaklı bugün, bakanlığa gelerek Vahit Kirişçi'den görevi devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve selefi Vahit Kirişci'ye teşekkür derek başlayan Yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

ÜRETİM YÜZYILI BAŞLAYACAK

"Kendisinden onurla bayrağı devralacağım. Bakanımla geçen 15 aylık süreç geçirdik. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Pek çok hayati projeyi başlattık. Bundan sonra bize düşen bakanımız ile başlatılan projeleri tamamlamak ve yenilerini eklemektir. Küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara kadar içinde bulunduğumuz dönem yeni normal olarak adlandırıldı. Tarımsal olarak ezberlerin bozulduğunu gördük ve yaşadık. Orman ve su konusunda farklı çalışmaların zorunlu olduğunu gördük. Yapısal dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimiz ile birlikte tamamlayacağız. Biz bu dönüşümü Tarım Ve Orman Bakanlığı ailesi ile başaracağız.

YOL HARİTAMIZ BELLİ

Yol haritamız bellidir. Yapısal reformlarımızı hayata geçireceğiz. Dışa bağımlı olduğumuz alanlarda bu kısmı zorlayacağız. Bu vesile ile Türkiye Yüzyılı ile üretim yüzyılının başladığının altını çizmek istiyorum. Gıda güvenliğinde her türlü tedbiri alırken tüketicinin makul fiyatlarla ulaşmasına yoğunlaşacağız. Tarladan sofraya tüm süreçler bizim odak noktamızı oluşturacak. Tarımı milli güvenliğin parçası olarak değerlendirdik. Hem ülkemizin hem dünyanın gündeminde. Bu vesile ile yeni dönemin ülkemiz, sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum."

TARIMDA 21 YILLIK ZORLUKLARI AŞTIK

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili olan Vahit Kirişci konuşmasında 15 ayda tarımda gerçekleştirdikleri uygulamalara değindi. Eski Tarım Bakanı Kirişci şunları söyledi:

"15 ayını geride bıraktık görevimizin. Bakanlıklar oturduktan sonra tekrar sahibine iade edilecek yerlerdir, oturan her insan yerinden kalkacaktır. 21 iktidarında zorlukları aşmak cumhurbaşkanımız liderliğinde vuku buldu. 

Tarsim gibi önemli mevzuatlar kazandırılmıştı. Bu mevzuatlara öğrencilik yıllarımdan planlı tarım ne zaman vuku bulacak diye düşündük. Siyaset cenahı bunu istismar etti.

Planlı tarımla ilgili kıymetli mevzuat da bakanlığımıza kazandırılmış oldu. Orman tarafı da vardı. Pek çok düzenleme burada yer aldı. Bu ülkenin şehitlerine rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Orman yangınlarında hayatını kaybedenlere şehitlik verilmiş oldu. Fevkalade süreçlerin devamında böyle bir noktaya gelmiş olmamız önemli.

Sayın cumhurbaşkanımız bize güvendi, Halel gelmemesi için çalışmalarımızı titizlikle sergiledik. Üzdüklerimiz de olmuştur. Bu millete hizmet etmek bir insana, bu ülkenin evladına bahşedilecek en büyük bahtiyarlıktır.

Kahramanmaraş milletvekilliğine de mazhar olduk. Annemin babamın mezarının olduğu şehirdir Kahramanmaraş. Kahramanmaraş bizlere verdiği oy oranı ile deprem yaşamış iller ve büyükşehirler içinde birinci sırada yer aldı. 8 vekilin olduğu Kahramanmaraş'ta 6 milletvekili cumhur İttifakı'ndan seçilmiş oldu.

Bakanımızın başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Ciddi bir mesafe kaydedildi. Yetkin bir ekip halihazırda var. Eksik işlerimizi de tamamlayarak 29 Ekim 2023'te yeni yüzyıla başlayacağız. Kabinenin tamamının muvaffak olacaklarını, tarım ve orman bakanımızın bu hizmetleri eksiksiz yerine getireceğine inanıyorum."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.