Ekmeğin Sesi

Çıralı: Her üretici kendi gramajını ve fiyatını belirlemekte özgür

Gündem

Kıbrıs Türk Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, “Biz ekmeğin gramajını ve fiyatını belirlemeyiz. Serbest piyasa dahilinde olduğumuz için her üretici kendi gramajını ve fiyatını belirlemekte özgür” dedi.

KIBRIS Muhabirinin sorularını yanıtlayan Kıbrıs Türk Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, ekmek fiyatlarının ve gramajının serbest piyasa içerisinde olduğunu dile getirerek devlet ve fırıncılar birliği olarak hiçbir yaptırım uygulanamayacağını söyledi.

“SERBEST PİYASA KOŞULLARI İÇERİSİNDE HER FIRIN KENDİ FİYATINI KENDİSİ BELİRLİYOR”

Ekmek fiyatlarının ve ekmek gramajlarının serbest piyasa dahilinde olduğunu dile getiren Çıralı, “Serbest piyasa koşulları içerisinde her fırın kendi fiyatını kendisi belirliyor” dedi.

“BİZ EKMEĞİN GRAMAJINI VE FİYATINI BELİRLEMEYİZ”

Fırıncılar Birliği’nin ve devletin; ekmek fiyatlarının ve ekmek gramajının serbest piyasa dahilinde olduğundan kaynaklı hiçbir türlü yaptırım uygulayamayacağını söyleyen Çıralı, “Biz ekmeğin gramajını ve fiyatını belirlemeyiz. Serbest piyasa dahilinde olduğumuz için her üretici kendi gramajını ve fiyatını belirlemekte özgür” ifadelerini kullandı. Çıralı son olarak, “Mühim olan poşetin üstünde yazan gramajının ekmeğin gramajı ile aynı olmasını sağlamaktır. Eğer poşetin üstünde yazan ile ekmeğin gramajı bir değilse bu yapılan sahtekarlıktır” vurgusunu yaptı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.