12 Ocak 2026 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan genel kurul öncesinde, kulislerdeki sessizlik yerini tam mutabakata bıraktı. Görev süresi boyunca fırıncı esnafının maliyet artışları, hammadde temini ve mevzuat düzenlemeleri gibi kritik sorunlarında en ön safta mücadele veren Erdoğan Çetin, meslektaşlarının ortak kararıyla seçime rakipsiz giriyor.
"Birlikte Başardık, Birlikte Yöneteceğiz"Seçim öncesi bir açıklama yapan Başkan Erdoğan Çetin, tek adaylık sürecinin kendisine yüklediği sorumluluğun bilincinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"İki dönemdir büyük bir onurla yürüttüğüm başkanlık görevinde her zaman esnafımızın alın terini korumayı kendimize ilke edindik. Bugün tek liste ile seçime giriyor olmamız, şahsımdan ziyade İstanbul fırıncı esnafının kenetlendiğinin ve tek yumruk olduğunun kanıtıdır. Bizim davamız ekmek davası, bizim yolumuz esnafımızın refahı yoludur."
Sektörün Geleceği Bu Kurulda ŞekillenecekGenel kurulda sadece seçim yapılmayacak; aynı zamanda yeni dönemin stratejik yol haritası da belirlenecek. Özellikle enerji maliyetleri için devlet desteği talepleri, fırınların modernizasyonu ve kayıt dışı üretimle mücadele gibi başlıklar gündemin üst sıralarında yer alıyor.
Genel Kurul Bilgileri:Tüm oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bu tarihi buluşma için detaylar şöyle:
Tarih: 12 Ocak 2026
Saat: 10:00
Yer: Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi (3. Kat Plevne Salonu)
Ekmeğin Sesi ekibi olarak, 11. Olağan Genel Kurul’un tüm fırıncı esnafına ve İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyoruz.