Ekmeğin Sesi

Fırıncıya 'hain' diyen Ali Karahasanoğlu'nu kınıyoruz

Gündem

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun, fırıncılara yönelik mesnetsiz sözlere yeren köşe yazısına tepkimizdir... Ekmeğin Sesi Genel Yayın Yönetmeni olarak, 15 yıldır fırıncılık dahil sektörün bir çok alanında hizmet veriyorum.

Mensubu olduğum bu şerefli sektör ile ilgili yazdığınız ‘anlamsız’ köşe yazınızı şaşkınlık ve hayretler içinde okudum.

Size ilk sorum;

İddia ettiğiniz gibi size ekmek vermeyen, denetimleri boykot eden fırınlar kim ve nerede? İddia sahibi, iddiasını kanıtlamak zorundadır.

Biyografinizde avukat olduğunuz yazıyor. Bir hukukçu olarak nasıl iftira atarak, yalan haber yazabiliyorsunuz?

60 küsur yaşında birine yakışıyor mu?

On binlerce esnafa ‘hain’ diyebilmek nasıl bir gaflettir! Kulaktan duyma, aslı olmayan bilgilerle devletin savcılarını göreve davet edebiliyorsunuz?

Ayrıca, utanmadan savcıları aldığı maaşı sorguluyor, değerli savcılarımıza iş öğretmeye çalışarak, onlara da hakaret ediyorsunuz. Yaşını, başını almış bir kişisiniz. Ben, sizin gibi ‘densiz’ konuşmalar yapmayacağım. Sizin saçmalıklarınıza, iftiralarınıza sabırla kamuoyu önünde cevap vereceğim.

*****

Bugüne kadar fırıncı esnafı defalarca denetlenmiş, haksızlığa uğramış ama asla halkını ekmeksiz bırakmamıştır. Savaş, deprem, salgın hastalık… Her ne olursa olsun hiçbir fırında ekmek üretimi durmamış, durmayacaktır da… Bu sektörün maneviyatı güçlüdür. Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi arasında “Askıda Ekmek” uygulamasıyla köprü vazifesini görür. O ‘Askıda Ekmek’ de hiçbir zaman fırında eksik olmaz.

Fırıncılık zor meslektir. Diğer esnaflar gibi alın teriyle, binbir emekle kazanır ekmek parasını. İzin bile yapamaz çoğu zaman… Evet patrondur, fırıncı iş verendir. Yanında en az 10 kişi çalıştırır. Ama ailesini bile zor görür. İşinin başında olmak lazımdır. Yoksa ekmek çıkmaz. O yüzden çoğu zaman izin bile yapamaz fırıncı... Ticari olarak da yıllardır mağdur edilmiştir fırıncı esnafı…

Ekmek üretiminde kullanılan ürünlerin tamamına devamlı olarak anlık artışlar olurken, saçma da olsa tarifeye bağlı ekmek satmak zorunda bırakılmıştır. Buna rağmen göz göre göre ezilen fırıncı esnafı, sesini yine de çıkarmaz.

Ekmek, halkımızın en temel gıdasıdır. Gıda ürünlerinde ekmeğe zam en son yapılır. Fırıncının tarifesi talep ettiği tarihten iki ay sonra çıkar. Buna rağmen, “halkımız mağdur olmasın” diyerek, onca haksızlığa göz yummuş, hiçbir zaman (sözüm ona) boykot da yapmamıştır.

Siz ve sizin gibiler oturduğunuz yerden fırıncıyı karalamaya, reyting uğruna “yalan haber” yaparak itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz.

İllegal olan, kartel oluşturan, yargılanması gereken siz ve sizin gibilerdir. Fırıncı her zaman devletinin, milletinin yanında olmuş, yaptığı şerefli hizmetin hakkını vermiştir.

Sayın Ali Karahasanoğlu, sizi on binlerce fırıncı takipçimiz adına kınıyor ve yaptığınız açıklamanın maksadını aştığı gerçeğini görüp, özür dilemenizi temenni ediyorum.

Ekmeğin Sesi Ailesi

Yorumlar (1)

RSS.MUSTAFA 11 Ay Önce

ŞU ANDA BURDURDA BAKKALLARDA MARKETLERDE 200 GR.EKMEK 5 TL.BURDUR'UN BUCAK İLÇESİNDE İSE AYNI EKMEK 3,50 TL'DİR.SEN İSE 240 GR.EKMEK 7,50 TL OLDU DİYE ÖVÜNÜYORSUN KARDEŞ.BİZİM BURDAKİ FIRINLAR PARA KAZANMIYOR MU?BUNLAR ZARARINA MI ÇALIŞIYORLAR?BİR DE TUTMUŞ ALİ KARAHASANOĞLU'NA ÇEMKİRİYORSUN.DAHA VATANDAŞ ZAMLI MAAŞLARINI BİLE ALMADILAR.SEN NEYE DAYANARAK HEMEN ZAM YAPIYORSUN.NEDEN VATANDAŞIN CEBİNE GÖZ DİKİYORSUN.VATANDAŞI SOYANLARA YAZIKLAR OLSUN.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.